Connect with us

Hi, what are you looking for?

MyWeb

Mendus presenterar positiva kliniska och

#Mendus #presenterar #positiva #kliniska #och

RESULTATEN STÖDJER POTENTIALEN FÖR MENDUS IMMUNTERAPIKANDIDAT DCP-001 FÖR SÅVÄL NY UNDERHÅLLSBEHANDLING SOM AKTIV BEHANDLING I EN BETYDANDE INDIKATION AV SOLIDA TUMÖRER

Mendus AB (“Mendus” publ; IMMU.ST), ett bioläkemedelsföretag fokuserat på immunterapier som adresserar tumöråterfall, offentliggör idag de första kliniska resultaten från den pågående ALISON fas I-studien. Studien utvärderar säkerheten och genomförbarheten av DCP-001 som underhållsbehandling vid äggstockscancer.

Resultaten kommer att presenteras vid en muntlig posterpresentation torsdagen den 27 oktober 2022, kl. 14:50 CET på European Society of Gynecological Oncology (ESGO) 2022 Congress av Mendus samarbetspartner Department of Obstetrics and Gynecology vid University Medical Center Groningen, Nederländerna. Sammanfattningen av data finns tillgänglig på ESGO:s webbplats.

De initiala resultaten visar att behandlingen med DCP-001 var säker och tolererades väl, vilket bekräftar den god säkerhetsprofil för DCP-001 som observerats i flera avslutade och pågående kliniska prövningar. De nya resultaten stödjer kandidatens lämplighet som underhållsterapi för äggstockscancer och motiverar fortsatt utveckling. Äggstockscancer är till följd av sin höga återfallsfrekvens den dödligaste formen av gynekologisk cancer.

Presentationen på ESGO-kongressen kommer också att innehålla nya prekliniska data som visar synergieffekterna av att kombinera vaccination med DCP-001 och intratumoral immunpriming, som är ett sätt att göra cancercellerna synliga för kroppens immunförsvar. Denna nya terapeutiska strategi för att kombinera lokal och systemisk intervention drar nytta av Mendus unika expertis inom båda områdena och resulterade i ett mycket kraftfullt undertryckande av tumörtillväxt, däribland fullständig tumörregression, i en humaniserad musmodell för äggstockscancer.

”Den kommande presentationen på ESGO 2022 har stor betydelse för Mendus…

Read on GNW: Mendus presenterar positiva kliniska och

You May Also Like

press release

With a deep understanding of the latest tech, Erbo helps businesses flourish in a digital world.

Business

State would join dozens of others in enacting legislation based on federal government’s landmark whistleblower statute, the False Claims Act

Health News

The cosmetic and facial plastic surgery practice is hosting a grand opening celebration and ribbon cutting for its new Chattanooga state-of-the-art location.

press release

#Automotive #Carbon #Canister #Market #Projected #Hit #USD New York, US, Oct. 24, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) —  According to a comprehensive research report by Market...