Connect with us

Hi, what are you looking for?

Helsinki:SAOJVAIH23

SATO on mukana energiansäästötalkoissa ja Astetta alemmas

#SATO #mukana #energiansäästötalkoissa #Astetta #alemmas

SATO Oyj
Lehdistötiedote 13.10.2022 klo 9.30

SATO, yksi Suomen suurimmista vuokranantajista, on mukana valtakunnallisessa Astetta alemmas -kampanjassa. SATOssa on tehty pitkäjänteisesti työtä energiatehokkuuden parantamiseksi. Kotien sisälämpötilaa on seurattu ja säädetty tekoälyn avulla jo vuosia.

SATO on Suomen suurimpia vuokranantajia: yhtiö omistaa noin 25 000 vuokrakotia, joissa asuu noin 50 000 asukasta. SATOlla on isona vuokra-asumisen toimijana mahdollisuus vaikuttaa merkittävästi kiinteistöjen energiankulutukseen asuinrakennusten lämmityksen, ilmanvaihdon ja lämpimän vedenkäytön optimoinnin avulla.

Nyt energiakriisin myötä asuntojen lämpötiloihin kiinnitetään aiempaakin enemmän huomiota, sillä kotien energiankäytöstä suurin osa kuluu lämmitykseen. SATOkotien lämpötilat pyritään pitämään noin 21 asteessa, joka on terveellinen ja energiatehokas sisälämpötila.

”Olemme mukana energiansäästötalkoissa, sillä sähkön kokoaikainen riittävyys ja lämmöntuotannon turvaaminen tulevalle lämmityskaudelle on tärkeää. Energiansäästötoimenpiteitä tarvitaan myös ilmastonmuutoksen torjumiseksi sekä kestävän kehityksen mukaisten energian tuotantotapojen lisäämiseksi”, SATOn investoinneista vastaava Arto Aalto kertoo.

SATOn noin 21 000 vuokrakodin lämmitystä seurataan ja säädetään tekoälyn avulla. Lämpötila- ja kosteusanturi kerää reaaliaikaista tietoa sisälämpötilasta ja kosteudesta, ja tekoäly ohjaa talon lämmitysjärjestelmiä. Säännöllisen mittaustiedon ja tekoälyn perusteella energiankulutusta on saatu vähennettyä keskimäärin noin 7 %.

“Voimme vähentää tekoälyn avulla lämmitysenergian huipputehon tarvetta noin 15−20 %. Juuri huipputehon tasauksella on erityisen merkittävä rooli energiakokonaisuudessa”, Aalto jatkaa.

Energiatehokkuutta parannetaan kiinteistöissä useilla eri tavoilla

SATOn uusien vuokra-asuntojen suunnittelussa huomioidaan aina energiatehokkuus ja…

Read on GNW: SATO on mukana energiansäästötalkoissa ja Astetta alemmas

You May Also Like

Business

State would join dozens of others in enacting legislation based on federal government’s landmark whistleblower statute, the False Claims Act

press release

With a deep understanding of the latest tech, Erbo helps businesses flourish in a digital world.

press release

#Automotive #Carbon #Canister #Market #Projected #Hit #USD New York, US, Oct. 24, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) —  According to a comprehensive research report by Market...

press release

Barrington Research Analyst James C.Goss reiterated an Outperform rating on shares of IMAX Corp IMAX with a Price target of $20. As theaters...